dimarts, 20 de gener de 2015

Tutorial: Coll ràpid

Ja fa un temps que no dediquem una estoneta al nostre blog, el tenim un pèl abandonat perquè hem estat una mica embolicats, però ja que tornem ho fem amb força!

Per això mateix us portem un tutorial ràpid per fer-vos un coll com aquest:
 Per fer-lo només necessitareu un parell d'agulles de fer mitja del número 15 i un cabdell com aquest, el nostre és un gris jaspejat amb colors fluorescents de la casa Schachenmayr, de Coats. Els tenim en diferents colors a lo Talleret, i costen entre 7 i 7,65 euros.
 Munteu 28 punts a l'agulla, si no sabeu com fer-ho ho podeu veure en aquest vídeo
Començarem a treballar en punt d'arròs per aconseguir la textura que podeu veure a les fotos, això és fent a la primera passada (i a totes les senars) un punt del dret i un punt del revés de manera alternada fins al final de la passada, que acabarem amb un punt de revés (28 punts) 
A la seguent passada ha de quedar al contrari, sobre un punt del dret n'hi ha d'haver un al revés i sobre un del revés un del dret. 
Per això la segona passada (i totes les senars) la farem començant per un punt del revés i contiunarem amb un punt del dret, un del revés, un del dret, igual que en la passada anterior.
Us quedarà una cosa així:
I quan us quedi més o menys un metre i mig de fil, feu l'última passada tancant la labor, us ha de quedar un tros de fil suficient per cosir el coll. Si no sabeu com tancar, us deixem un vídeo que ho ensenya.
L'aspecte de la labor acabada abans de tancar el coll és aquesta, on podeu veure el començament a l'esquerra i el final a la dreta.

El que heu de fer a continuació és cosir el principi de la labor amb el final, amb l'ajuda d'un ganxet, i rematar el fil a l'extrem, així us quedarà el coll en forma de tub.
I així és com queda el punt d'arròs. És molt fàcil de fer i queda molt bé, a més a més el coll us agafarà més gruix i quedarà més flonjo!
Si us agrada més també el podeu fer amb punt pla o punt bobo.

Esperem que us hagi agradat i us animeu a fer-ne una per vosaltres, ja heu vist que és molt fàcil!

I ja ho sabeu, tot el que necessiteu ens ho podeu demanar a lo Talleret!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips